Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena pastrmka u rerni

Pečena pastrmka u rerni

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pečena pastrmka u rerni1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Aromatična pastrmka, ispečena u foliji sa dosta začina!"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komada, očišćena
  • limun - 1 komad, sok
  • belo vino - 125 ml
  • origano - 1 kašika, suv
  • biber
  • peršun - pola vezice, isečen
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno očišćene ribe se stavljaju u odgovarajuću posudu, posole se i preliju sokom od limuna. Posuda se pokriva i ostavlja u marinadi bar jednu noć.

Ribe se poređaju u prethodno podmazanu posudu za pečenje. Začinjavaju se origanom i biberom, pokrivaju se aluminijumskom folijom i peku se oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Folija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu.

Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti