Način pripreme
U posudu stavite mleko, vodu, šećer i dodajte im izlomljeni kvasac. Promešajte i sačekajte da se aktivira. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte aktiviran kvasac, ulje i so. Zemestite glatko i nelepljivo testo.
Prebacite ga u namazanu posudu, prekrijte streč folijom i ostavite da udvostruči svoj obim.
Sipajte ulje u široku posudu i stavite kupus isečen na sitno. Pržite na slaboj vatri oko jedan sat, uz često mešanje. Čim je kupus dovoljno omekšao, gurnite ga u kraj i u oslobođeno mesto stavite mleveno meso.
Promešajte ga dok se ne pretvori u mrvice. Dodajte skuvani pirinač, promešajte i sklonite s vatre. Ostavite nadev da se blago ohladi.
Od naraslog testa uzmite dve trećine i razvijte krug, malo veći od posude za pečenje, koju ćete da koristite. Namažite ili postavite papir za pečenje u posudu. Stavite razvijeno testo i ostavite da izađe dva-tri prsta izvan posude. Izbušite ga na nekoliko mesta viljuškom i sipajte nadev.
Rasporedite ga ravnomerno. Od preostalog testa razvijte manji krug i s njim pokrijte nadev. Poklopite suvišnim testom i pritisnite prstima ili viljuškom da se dva lista sjedine.
Prekrijte i ostavite 30 minuta. Izbušite na nekoliko mesta, promešajte žumance sa svežim mlekom i pomoću četke namažite pogaču.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.