Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani punjeni mlevenim mesom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Izvrsno, ukusno i lako za pripremu. Tako izgleda savršen recept za pripremanje patlidžana!"

Potrebni sastojci

  • patldižan - 3 srednje veličine
  • mleveno meso - 250 g
  • so
  • ulje - za prženje
  • kačkavalj
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžane i odstranite drške. Oljuštite deo kore, tako da dobijete trake. Isecite patlidžane na pola i izdubite unutrašnjost, ali ne do kraja.

Posolite i ostavite oko 20 minuta da se izdvoji gorki sok. Isecite unutrašnjost patlidžana na male kocke. Propržite u zagrejanom ulju.

Dodajte mleveno meso, promešajte u homogenu smesu i ispržite dok ne bude gotovo. Operite patlidžane i osušite ih. Ispržite ih u vrelom ulju sa svih strana.

Gotove patlidžane poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje otvorom na gore, napunite ih nadevom, stavite po parčence paradajza i parče kačkavalja. Zapecite u vreloj rerni 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: