Način pripreme
Pirinač se opere i skuva, ali ne potpuno. Nakon što je polu skuvan, dodaje mu se kurkuma. Luk i beli luk se narendaju na sitno.
Mleveno meso se začini kuminom, biberom, čubrom i solju. U tiganj sa zagrejanom masnoćom se stavlja luk i beli luk. Dodaje im se mleveno meso koje se izmrvi pomoću viljuške.
Kada su se luk, beli luk i mleveno meso blago propržili, dodaje se polu skuvan i začinjen pirinač. Promešajte nadev oko 1-2 minuta i sklonite s ringle.
Na kraju dodajte peršun isečen na sitno. Rasporedite dobijeni nadev preko listova kupusa, tako da možete da ih uvijete nakon toga.
Poređajte uvijene sarme savijenim delom na dole u posudu za pečenje podmazanu uljem. Prelijte ih jednom šoljom vode i stavite u rernu da se peku na 180 stepeni. Da se sarme ne bi sasušile povremeno ih prelivajte sosom koji se stvorio.