Ukusna musaka s patlidžanom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/01/2018
"Opet improvizujemo s našom omiljenom musakom, i opet ispada veoma ukusna "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano429
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan, oljuštite ih i isecite na kocke. Stavite kocke patlidžana u hladnu, posoljenu vodu i ostavite ih oko 30 minuta da se izvuče gorki sok.

Očistite šargarepe i luk i isecite ih na sitno.

Stavite ih u odgovarajuću posudu za pečenje, dodajte oprane kocke patlidžana i pospite uljem. Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i kuvajte dok povrće ne omekša, mešajući ga s vremena na vreme.

Kada povrće omekša i dobije braonkasto-zlatastu preplanulost, dodajte mleveno meso, razmućeno u čaši mlake vode. Dodajte paradajz pire, začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.

Promešajte da se pomešaju sastojci i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.

Razbijte jaja u posudi i umutute ih. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Sipajte mlečnu smesu, raspoređujući je ravnomerno po površini jela.

Dopecite musaku dok ne dobije braonkastu preplanulost.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar