Ćuftice od sočiva s kačkavaljem

Ćuftice od sočiva s kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
321
868
07/01/2018
"Jedan pravi majstor može da napravi ćuftice čak i od sočiva i da su ukusnije od svinjskih"
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano538
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja, skuvano
  • ovsene pahuljice - 1 i 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, skuvana
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • hleb - 1 kriška
  • kačkavalj - 70 g
  • univerzalni začin - začin za meso
  • biber
  • so
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se natopi na jedan sat i kuva se sa malo soli zajedno sa šargarepom. Nakon što su gotovi, dva sastojka se prebace zu posudu i dodaju se ovsene pahuljice i jaje.

Luk se narenda, beli luk se pasira i takođe se dodaje. Kriška hleba se natopi na sitne parčiće i stavlja se u posudu zajedno sa začinima.

Sve se umuti ručnim mikserom, dodaje se narendan kačkavalj, zamesi se i ostavlja da odstoji 15-ak minuta. Rukama se oblikuju ćuftice i ređaju se u podmazanu posudu za pečenje.

Peku se dok ne dobiju laganu koricu. Serviraju se sa sosom od belog luka ili mlečnim sosom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar