Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Ekonomičan posan pasulj u šerpi

Ekonomičan posan pasulj u šerpi

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Ekonomičan posan pasulj u šerpi
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"To nam se sviđa kada je u pitanju pasulj - čak i kada je ekonomičan, on je neverovatno ukusan"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - 2 prstohvata
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pasulj u vodu da prenoći. Stavite u šerpu i kada proključa, promenite mu vodu 3 puta.

Dodajte nanu i kuvajte ga dok ne bude skroz gotov. U tiganju propržite sitno iseckan luk u malo ulja.

Dodajte alevu papriku i brašno, tako da sve vreme mešate, dok ne dobijete homogenu smesu.

Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom.

Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2 - 3 minuta i posolite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: