Jednostavna medena torta

Jednostavna medena torta
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
14
"Ponekad, sve što je potrebno jednom čoveku je parče jednostavne medene torte"

Potrebni sastojci

  • medenjaci za tortu - 500 g
  • skrob - 1 paket sa šumskim voćem
  • želatin - 1 kesica
  • sveže mleko - 700 ml
  • šećer - 1/2 šolje
  • slatko od malina - 100 g
  • toping od jagoda
  • orasi
  • kora od limuna - izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko da provri, pre toga odvojite 1/2 šolje i razmutite skrob unutra.

Dodajte šećer u mleko i kad mleko provri lagano dodajte rastvoren skrob.

Kuvajte na umerenoj vatri uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skinite gotov krem sa vatre.

U odgovarajući pleh, sa ivicama koje se otvaraju, poređajte jedan red medenjaka. Prelijte kremom, pospite slatkom od malina i rendanom korom limuna.

Stavite drugi red medenjaka i ponovo prelijte kremom. Pospite topingom od jagoda.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi i kad nabubri, ugrejte ga na pari.

Dodajte slatko od malina i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Kad smesa počne da se želita, prelijte tortu.

Ostavite tortu na 3-4 sata na hladnom mestu da se stegne, nakon toga pažljivo skinite obruč. Ukrasite tortu orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: