Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Krhka teletina sa pečurkama

Krhka teletina sa pečurkama

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Krhka teletina sa pečurkama
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Nemamo strpljenja da bude gotova, da bismo je probali"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • luk - 3 glavice
  • pečurke - 250 g
  • masline - 10 komada, bez koštica
  • pavlaka - 50 ml
  • pileći bujon - 50 ml
  • maslac
  • brašno - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teletinu na komade i pržite u tiganju 25 minuta. Izvadite i u istom tiganju dinstajte pečurke i luk.

U posebnom tiganju propržite brašno, sipajte bujon i kiselu pavlaku. Kuvajte nekoliko minuta.

Vratite teletinu u tiganj sa lukom i pečurkama i sipajte unutra sos od pavlake. Ostavite da se krčka 8-9 minuta.

Na kraju u dinstanu teletinu dodajte masline isečene na krugove i so po ukusu.

Krhka teletina sa pečurkama je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: