Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Kukuruzni hleb

Kukuruzni hleb

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Kukuruzni hleb
Fotografije: Todorka Spasova
6 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Odsecite jednu krišku dok je još topao, i namažite je maslacem..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • griz - 250 + 50 g, kukuruzni
  • voda - 250 ml
  • ulje - 50 + 10 ml
  • kvasac - 7 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu i u 50 ml vode rastvorite kvasac i šećer i ostavite da se aktivira.

Prosejte brašno i 250 g griza i napravite udubljenje. U njega stavite 50 ml ulja, so i kvasac. Počnite da mesite, postepeno dodajte i toplu vodu.

Mesite dok ne dobijete meko testo, koje se ne lepi po rukama.

Prebacite u čistu krpu i ostavite da nadođe 30 minuta. Posle ponovo premesite testo, namažite kalup za hleb preostalim uljem i pospite sa 50 g kukuruznog griza.

Stavite testo u kalup i ostavite da ponovo nadođe. Napravite proreze na hlebu i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: