Način pripreme
Operite pirinač i stavite ga u šerpu. Sipajte vodu, koliko da pokrije pirinač. Stavite na vatru da provri. Kad provri, merite 5-7 minuta i skinite sa vatre. Operite hladnom vodom i ocedite.
Za to vreme isecite luk i pečurke na male komade. Kupus takođe isecite.
U tiganj stavite malo maslinovog ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte sitno iseckan luk i pečurke. Promešajte. Kad luk postane providan, dodajte pirinač.
Začinite vegetom i biberom. Mešajte s vremena na vreme. Pržite oko 10 minuta.
Nakon toga skinite sa vatre i ovom smesom napunite domaću kokošku.
U pleh stavite iseckan kupus. Začinite alevom paprikom, biberom i vegetom. Dodajte malo maslinovog ulja i promešajte. Stavite lovorov list.
Zatim se stavlja punjena kokoška.
Peče se u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.