Način pripreme
Meso isecite na komade i krupno ga sameljite pomoću mašinice za mlevenje, a ako nemate mašinicu, zamolite u mesari da vam samelju.
Stavite u tepsiju mleveno meso, dodajte jaja, istno iseckan luk i sveži luk, obilno posipajte začinima i stavite sodu.
Umočite kriške hleba u mleko, ostavite ih malo tako, da upiju i ocedite, zgnječite i dodajte ih mlevenom mesu. Peršun sitno iseckajte i dodajte ga.
Počnite da mesite mleveno meso i tako 15 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine.
Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Izvadite mleveno meso i mokrim rukama uzimajte malo po malo i pravite ćuftice.
Blago ih spljeskajte sa obe strane i uvaljajte u brašno. Istresite suvišno brašno pržite ćufte u zagrejanom tiganju sa uljem, sa obe strane.