Pečeni bataci sa krompirom i belim lukom

18/01/2018
"Aromatični bataci sa još aromatičnijim prilogom, koji samo čekau da budu pojedeni "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 155
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje, alevu papriku, biber i so, promešajte i ovom smesom namažite pileće batake. Stavite ih u pleh sa pola šolje vode i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 20 minuta.

Očistite krompir, ako koristite mladi krompir - ostavite oljušten, ako koristite stari - oljuštite ga. Stavite ga u vrelu vodu i kuvajte 10 minuta. Ocedite krompir i očisite čenove belog luka.

Izvadite pleh sa mesom, oko bataka stavite krompir, preko krompira na nekoliko mesta stavite maslac, začinite solju, biberom i miriođijom i stavite čenove belog luka.

Prleijte vinom i stavite u rernu na još 25 minuta dok meso i krompir ne budu gotovi.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar