Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Pasulj sa iseckanom kobasicom

Pasulj sa iseckanom kobasicom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pasulj sa iseckanom kobasicom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
270 min.
Porcije
5
"Pasulj u grnetu, zeleni paradajz i kobasice - eto to je gozba koju smo spremni da čekamo i pet sati ako treba"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • kobasica - 5 komada, iseckana
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 2 glavice, crni
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 4 komada, mali zeleni
  • paradajz - 150 g, mleven
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • čubar
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj na 4 sata u hladnu vodu, ocedite ga i operite. Stavite ga u šerpu, sipajte vodu da ga pokrije i dodajte prstohvat šećera. Stavite na vatru i poklopite, ostavite da provri, kuvajte 5 minuta i ocedite, propsite vodu i operite pasulj.

Očistite povrće i isecite ga na komade. Stavite pasulj u glinenu đuvečaru ili grne, dodajte isečeni luk, paprike, zeleni paradajz, mleveni paradajz, šećer i sve začine.

Sipajte maslinovo ullje i sipajte vodu, oko dva prsta ispod ivice posude. Poklopte i stavite u rernu. Uključite na 190 stepeni i ostavite da provri, smanjite na 160 stepeni i kuvajte tri sata.

Uzmite kobasice i ispecite ih na roštilju ili gril tiganju. Kad prođe tri sata, pažljivo izvadite glinenu posudu, otvorite i stavite kobasice, promešajte, sipajte malo tečnosti, ako je potrebno, proverite zrna da li su kuvana i procenite koliko vremena će se kuvati.

Ponovo poklopite, pažljivo stavite u rernu i dintajte još pola sata. Vreme kuvanja je odokativno, u zavisnosti od vrste pasulja. Svakom pasulju treba različito vremena za kuvanje, zato, kad prođe tri sata, procenite koliko mu još treba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: