Mekana pogača

Mekana pogača
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije9
"Ovo nije pogača kao pogača, nego pravi mekani izazov, sa kojim možete da obradujete bližnje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac tako što ga stavite u ugrejano mleko sa kašikom meda i ostavite da nadođe.

Prosejte brašno i stavite 2 jajeta i belance trećeg, maslac, so i sok od pomorandže. Dodaje kiselo mleko i kvasac i promešajte. Mesite dok ne dobijete srednje tvrdo homogeno testo.

Ostavite testo pokriveno da nadođe jedan sat. Namažite pleh sa malo maslaca. Podelite testo na 7-8 loptica iste veličine.

Poređajte ih u pleh i ostavite da nadođe još 30 minuta. Odozogo premažite žumancem trećeg jajeta i pecite na 170 stepeni jedan sat.

Moja pogača je pečena u plehu, prečnika starih električnih šerpi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: