Pikantna teleća janija

19/01/2018
"Janija, koja će vas naterati da sipate još jednu čašu domaćeg vina i da hlebom potrljate sve u tanjiru "
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano311
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, za kuvanje
  • krompir - 4 komada
  • luk - 2 glavice, crni
  • boranija - 200 g, iz konzerve
  • zelena paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • paradajz - 250 g, mleveni
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • bosiljak - 1 prstohvat
  • piskavica - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne komade, stavite ga u ekspres lonac i kuvajte 40 minuta. Izvadite i ocedite, bujon ostavite sa strane.

Krompir očistite i isecite na komade.

Stavite šerpu na vatru, sipajte maslinovo ulje i ugrejte.

Luk i beli luk očistite i sitno isecite, stavite u šerpu i pržite kratko.

Isecite paradajz i papriku i propžite i njih. Sipajte mleveni paradajz, alevu papriku i ljutu papriku, šećer i začnite solju i lovorovim listom.

Promešajte, sipajte bujon iz mesa, dodajte krompir i ostavite janiju poklopljenu da se dinsta 30 minuta, periodično mešajte.

Ocedite boraniju, stavite je u janiju, promešajte, začinite biberom, bosiljkom i piskavicom, probajte i dodajte još soli ako je potrebno, i kuvajte još 5 minuta.

Skinite sa vatre i pospite svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar