Pržene ćuftice sa lukom

23/01/2018
"Tradicija nalaže da kada pripremate ove neverovatno ukusne teleće ćufice sa lukom i parmezanom, nas pozovete, znate, zar ne "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano370
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu za ćuftice, u posudu stavite mleveno meso, začine i prezle. Razbijte jedno jaje, izrendajte parmezan i dodajte sitno iseckan luk. Sve mesite rukom, pokrijte folijom i ostavite 30 monuta.

Od dobijenog mlevenog mesa oblikujte okrugle ćuftice. Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite ćuftice. Pržite ih na srednjoj temperaturi, periodično ih okrećite sa svih strana dok ne dobiju braonkastu boju, oko 15 minuta.

Za to vreme očistite i iseckajte luk na polumesec, u receptu se koristi crveni, ako imate koristite njega, ja sam koristila crni. Pržene ćuftice izvadite i stavite na tanjir sa ubrusom, da se ocedi mast.

U isti tiganj stavite luk, propržite ga dok ne omekša, dodajte so, majčinu dušicu, med i sipajte kašiku balsamiko sirćeta. Promešajte i kuvajte 5 minuta dok ne ispari tečnost. Dodajte ćuftice, promešajte i skinite sa vatre. Servirajte sa svežim peršunom ili korijanderom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti