Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Piletina sa topljenim sirom u đuvečari

Piletina sa topljenim sirom u đuvečari

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Piletina sa topljenim sirom u đuvečari
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Evo kako možete staviti tačku bilo kakvoj dijeti i teretani"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • slanina - 200 g, dimljena
  • dimljeni sir - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml, tečna
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • origano - 1 prstohvat
  • krompir - 500 g
  • bujon - 250 ml, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite glinenu đuvečaru i unutra je namažite maslinovim uljem.

Očistite krompir i isecite ga na komade, slaninu i topljeni sir isecite na komade po želji. Začinite meso biberom, organom i solju.

Stavite ga u đuvečaru, dodajte krompir, slaninu i sir. Začinite ponovo solju, biberom i origanom.

U posudu sipajte bujon i pavlaku, promešajte i sipajte ovu smesu u đuvečaru. Poklopite i stavite u rernu, pecite na 160 stepeni dva sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: