Način pripreme
Očistite patlidžan i prepolovite ga. Po želji možete sačuvati drške, da bi izgled bio više estetski prilikom serviranja.
Posolite ih i ostavite 20 minuta da se ocedi gorka voda. Očistite luk i sitno ga isecite. Stavite maslinovo ulje u pleh i pržite luk dok ne omekša.
Operite patlidžan, osušite i izvadite unutrašnjost u sredini, ostavite ivice i krajeve cele.
Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju, periodično ih okrećite sa druge strane.
Po želji ih možete ispržiti, ali onda upijuju mnogo masti.
Unutrašnji deo patlidžana sitno isecite i dodajte u tiganj sa lukom. Promešajte i pržite ok o5 minuta.
Dodajte mleveno meso, izdrobite fa, promešajte i ostavite da se pržite nekoliko minuta. Na kraju dodajte 200 g paradajza iz konzerve, stavite malo šećera, soli, bibera i majčinu dušicu. Promešajte i dinsajte dok ne ispari tečnost.
Pečeni patlidžan izvadite iz rerne, skinie papir za pečenje i ponovi ih stavite u pleh, u svaku polovinu stavite nadev i preko svakog stavite krišku paradajza.
Preostali paradajz iz konzerve sipajte oko patlidžana, pospite sa malo šećera a ubije kiselinu, isecie čen belog luka, i stavite ga u paradazj.
Stavite u rernu i pecite punjene patlidžane na 180 stepeni oko 20 minuta.
Na kraju servirajte posute svežim peršunom.