Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžani punjeni telećim mlevenim mesom

Patlidžani punjeni telećim mlevenim mesom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Patlidžani punjeni telećim mlevenim mesom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Postoji mnogo recepata za punjene patlidžane, ali ovaj nam je omiljeni! Probajte i razumećete zašto!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • teleće meso - 500 g mleveno (goveđe)
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • paradajz - 500 g, iz konzerve
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 1 komadu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 2 glavice, crni
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan i prepolovite ga. Po želji možete sačuvati drške, da bi izgled bio više estetski prilikom serviranja.

Posolite ih i ostavite 20 minuta da se ocedi gorka voda. Očistite luk i sitno ga isecite. Stavite maslinovo ulje u pleh i pržite luk dok ne omekša.

Operite patlidžan, osušite i izvadite unutrašnjost u sredini, ostavite ivice i krajeve cele.

Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju, periodično ih okrećite sa druge strane.

Po želji ih možete ispržiti, ali onda upijuju mnogo masti.

Unutrašnji deo patlidžana sitno isecite i dodajte u tiganj sa lukom. Promešajte i pržite ok o5 minuta.

Dodajte mleveno meso, izdrobite fa, promešajte i ostavite da se pržite nekoliko minuta. Na kraju dodajte 200 g paradajza iz konzerve, stavite malo šećera, soli, bibera i majčinu dušicu. Promešajte i dinsajte dok ne ispari tečnost.

Pečeni patlidžan izvadite iz rerne, skinie papir za pečenje i ponovi ih stavite u pleh, u svaku polovinu stavite nadev i preko svakog stavite krišku paradajza.

Preostali paradajz iz konzerve sipajte oko patlidžana, pospite sa malo šećera a ubije kiselinu, isecie čen belog luka, i stavite ga u paradazj.

Stavite u rernu i pecite punjene patlidžane na 180 stepeni oko 20 minuta.

Na kraju servirajte posute svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: