Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Jevrejska pita Pastel de merindžena

Jevrejska pita Pastel de merindžena

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Jevrejska pita Pastel de merindžena
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Interesantna i netradicionalna pita, koja će ostaviti utisak na vas sa svojom jedinstvenim ukusom i mirisom!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 750 g
  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • biber
  • so
  • jaja - 3 komada
  • žumance - 1 komad
  • luk - 2 glavice, crni
  • ulje - 50 ml
  • kore za pitu - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžane i odvojite drške. Isecite ih na pola i posolite, ostavite na 30 minuta da se ocedite gorka voda. Properite patlidžane i osušite, napravite nekoliko proreza po unutrašnjem, mesnatom delu, namažite ih uljem, stavite u pleh i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvadite unutrašnjost pečenih patlidžana i bacite koru.

Očistite luk i sitno ga isecite. Savite u duboki tiganj malo ulja i dodajte luk, pržite dok ne omekša, nakon toga stavite patlidžan i mleveno meso. Sve izdrobite i začinite biberom i solju. Kuvajte dok ne bude gotovo mleveno meso, periodično mešajte.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja i dodajte ih u smesu od patlidžana, promešajte.

Namažite okrugao ili pravougaoni pleh, veličine kora, sa malo masti.

Kore podelite na dva jednaka dela. Stavite prvu polovinu kora, namažite sa malo ulja i sipajte nadev, poravnajte dobro i preko stavite preostali deo kora.

Premažite umućenim žumancem i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: