Način pripreme
Operite pasulj. Stavite ga u odgovarajuću šerpu. Dodajte očišćenu i opranu šargarepu.
Pokrijte pasulj hladnom vodom, stavite poklopac i kuvajte ga dok ne bude gotov na tihoj vatri. Ako voda ispari, a pasulj nije gotov, sipajte još tople vode. Začinite solju.
Oljuštite luk, beli luk i pečurke. Sitno ih isecite. Dinstajte u ulju dok ne omekšaju. Dodajte alevu papriku i nanu, promešajte i sipajte pasulj.
Kuvajte 3-4 minuta uz neprestano mešanje i skinite sa vatre.
Suve paprike potopite u toplu vodu, dok ne omekšaju.
Napunite paprike smesom od pasulja. Preostali pasulj stavite u odgovarajući pleh za pečenje. Poređajte punjene paprike.
Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite dok ne doboje braonkastu boju.