Praznična graham pogača

27/01/2018
"Ukusna posna pogača, ali ne sa belim brašnom, nego sa graham brašnom, eto, to je naš praznični predlog za Badnje veče "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • graham - 500 g
  • brašno - 300 g
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za mešenje stavite graham brašno. Dodajte prosejano belo brašno. Promešajte. Dodajte maslinovo ulje, so, šećer i sodu, pomešanu sa sirćerom. Sipajte toplu vodu i zamesite meko testo.

Ostavite testo oko 15 minuta da odstoji, prethodno ga uvijte folijom.

Gotovo testo razvucite i oblikujte pogaču. Stavite je u pleh za pečenje, namažite dno pleha.

U posebnoj posudi pomešajte belo brašno, so i vodu. Zamesite tvrdo testo. Napravite odgovarajuće ukrase, poređajte ih na pogaču i pritisnite.

Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotova. Gotovu pogaču pospite vodom i pokrite čistom krpom dok ne omekša.

Pogača odgovara za Badnje veče, zato što je posna.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar