bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Aromatična kaša sa šampinjonima

Aromatična kaša sa šampinjonima

Aromatična kaša sa šampinjonima
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
29/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Raskošna kaša, koja se jednostavno priprema i sa najobičnijim sastojcima, koji mogu da se nađu u svakoj kuhinji"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite u ugrejanom kravljem maslacu i ulju. Pečurke očistite ili oljuštite.

Polovinu sitno iseckajte, a drugu polovinu na kriške. Njih takođe stavite u tiganj u luk da se proprže. Pospite alevom paprikom i kad omekšaju i dobiju braon boju ih izvadite u tanjir.

Smanjite temperaturu ringle i u istoj masti propržite brašno uz neprestano mešanje, i razredite nekoliko puta sa toplom vodom (ukupno 500 ml).

Mešajte periodično da se spreči stvaranje grudvica i da se dobije glatka kaša. Čim se zgusne vratite pečurke i luk u posudu. Kašu začinite solju i biberom po ukusu.

Dodajte suvu majčinu dušicu i kašu i ostavite da se kuva još 5 minuta. Na kraju, kad bude gotovo dodajte dve supene kašike sveže isceđenog soka od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni: