Način pripreme
1. Oljuštite luk i isecite ga na pola. Jedan deo stavite u šerpu za bujon, zajedno sa jedom šargarepom, dva struka celera sa listovima, sveže začine, praziluk i pileće meso. Lepo je da pile bude domaće, razlika u ukusu je ogromna. Prelijte obilnom količinom vode, koja treba dobro da pokriva sastojke i lagano posolite.
Kuvajte oko 30 minuta (ako je pile domaće, možda bude potrebno i više vremena).
2. Za to vreme u blender stavite drugu polovinu luka, drugu šargarepu i poslednji struk celera. Isecite povrće, da bi bilo lakše sa se samelju. Treba da dobijete glatku kašu, sipajte je u umereno ugrejano maslinovo ulje i pržite 2-3 minuta uz neprestano mešanje, da se ne lepi. Naime, ova kaša od povrća i njeno prženje su tajna ove ukusne supe.
3. Procedite i sipajte već gotov bujon, a meso isecite na male komade. Krila može podeliti ili ih staviti cela. Ako je potrebno dodajte vodu.
4. Čim tečnost provri stavite vegetu, malo sveže iseckanog peršuna i cimet. Kuvajte 5 minuta i sipajte fidu. Nakon još 3-4 minuta skinite sa vatre i čim temperatura padne, zapržite sa dva žumanca, umućena sa kiselim mlekom i malo soli. Po želji možete dodati nekoliko kašika sveže isceđenog soka od limuna. Na kraju stavite i maslac i mešajte dok se ne rastopi.
5. Servirajte supu dok je još topla, posutu sa još iseckanog peršuna.
Iznenadićete se od kombinacije piletine sa cimetom, ali vas uveravam da je odlična, probajte!
Prijatno!