Postan boršč sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
31/03/2018
"Nije samo boršč, već boršč sa kiselim kupusom - kako da se ne zaljubiš u jednostavna jela "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na sitno luk i kiseli kupus. Cveklu oljuštimo i isečmo na kocke veličine 1 cm.

U tiganju sa 30 grama maslaca propržimo luk i kupus, nakon čega dodajemo isečenu cveklu i dolivamo toplu vodu.

Sačekamo da omekša povrće i dodajemo kormpir isečen na kocike. Kad blago omekša dodaju se tri kašike paradajz pirea, celer, biber i malo soli.

Na kraju se u boršč stavlja ostatak maslaca da se istopi. Nakon toga začinjavamo umućenim jajetom sa kiselim mlekom, pazeći da se ne preseče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar