Posna čorba od pasulja bez zaprške

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
03/04/2018
"Nema istine, nema laži i nema zaprške - ovo je najukusnija čorba od pasulja "
Priprema25 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno155 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano500
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • šećer - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 kašičica, narendan
  • paprike - 2 komada, crvene
  • nana - 1 kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Nalijte u šerpu vodu i stavite je na šporet. Kada provri operite pasulj i stavite ga u nju. Dodajte jednu kašičicu šećera da se pasulj brže skuva.

Kuvajte oko sat vremena, nakon toga prospite vodu i nalijte ponovo oko 1, 2 litra čiste i tople vode.

Isecite luk i šargarepu na sitno, a celer narendajte na rende i stavite u pasulj. Kuvajte još jedan sat.

Za to vreme ispecite dve velike crvene paprike, oljuštite ih i isecite na parčiće.

Kada je pasulj već skoro gotov, stavite paprike, nanu i čubar.

Sipajte ulje, promešajte i ostavite čorbu da provri na tihoj vatri jooš 10 minuta. Tako napravljen pasulj je veoma lagan i mnogo ukusan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar