Pečena jagnjeća plećka sa maramicom i pečurkama
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjeća plećka sa maramicom i pečurkama

Pečena jagnjeća plećka sa maramicom i pečurkama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
394
11
541
Pečena jagnjeća plećka sa maramicom i pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
17/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Najukusnije jagjeće meso smo sačuvali za Uskrs! Sada i na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad,
  • maramica - 200 g
  • pečurke - 500 g
  • sveži luk - 1 veza
  • nana - 1 veza, sveža
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku operite i posolite, dobro je istrljajte alevom paprikom i uljem.

Sveži luk i nanu iseckajte i stavite u duboku tepsiju, pomešajte sa uljem i malo soli. Stavite plećku preko luka i pokrijte ga maramicom.

Sipajte malo vode, oko 2 čaše. Tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom, pecite oko sat i po, a onda sklonite foliju. Stavite oprani pirinač i pečurke, iseckane na tračice.

Vratite u rernu da se pirinač skuva zajedno sa pečurkama. Ova pečena plećka sa pečurkama je originalan u veoma ukusan recept za Uskrs.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: