Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Bošča»Bošča sa kiselim kupusom

Bošča sa kiselim kupusom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Bošča sa kiselim kupusom
Fotografije: Maria Simova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako nekada napustimo grad, to će biti zbog ukusne seoske kuhinje, a najviše zbog recepata kao što je ovaj"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 250 g
  • kore za pitu - 5 komada
  • pečurke - 250 g
  • meso - 200 g, pečeno meso iz tegle
  • sir - 50 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev, sitno isecite kupus, isecite pečurke na komadiće, kao i meso. Otopite pola maslaca, dodajte pečurke, kupus, meso i stavite poklopac.

Neka se sve dinsta, dok mu sos ne ispari. Pre nego što ste ga sklonili sa vatre, dodajte prstohvat ruzmarina i promešajte. Otopite preostali maslac i namažite tepsiju njime. Stavite koru i isecite višak, koji se ne uklapa sa tepsijom.

Preko te kore, poređajte ostale kore, tako da ukrštate, a krajevi neka im vire van tepsije. Pomešajte jaje sa kiselim mlekom, sirom i praškom za pecivo.

Rasporedite 3-4 kašike od smese, dodajte nadev, pa zatim 3-4 kašike mlečne smese. Uvijte nadev sa krajevima koji vise, tako da dobijete bošču, pa zatim preko premažite otopljeni maslac.

Preko rasporedite preostalu mlečnu smesu i posipajte narendan kačkavalj. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: