Apetitka sa patlidžanom i paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
19/04/2018
"Da, spremanje domaćih ljutenica i apetitki nije lak posao, ali rezultat je veoma ukusan!"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 kg
  • paradajz - 7 kg
  • ulje - 2 - 3 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • beli biber
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se ispeče, ocedi i provuče kroz mašinu za mlevenje mesa.

Paradajz se takođe provuče kroz mašinu za sok, da ne bi bilo semenki i ljuski.

Svese kuva na ne mnogo jakoj vatri i kad počne da vri, meša se neprestano da ne zagori.

Kada se zgusne, dodaje se ulje, šećer i so. Kuvamo, dok ne uvri voda i uz mešanje ostaje trag u posudi.

Na kraju dodajemo peršun. Po želji se dodaju i čorbadžijske paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar