Način pripreme
Meso se iseče na parčiće u porcijama, glavica kupusa na krupno, luk na sitno.
U tiganju se zagrevaju zajedno ulje i maslac i luk se zaprži dok ne postane zlatast. Dodaje se aleva paprike i meša se. Naliva se jedna šolja vrele vode i sklanja se sa ringle.
U dublju šerpu (još bolje ako je ekspres lonacc) se sipa polovina kupusa, preko njega se proeđaju parčići ćuretine, posipaju se stino mlevenim biberom i kuminom, celim zrnima pimenta i sipa se preostala polovina kupusa odozgo.
Skroz odozgo se ravnomerno sipa smesa od luka. Doliva se jedna šolja čorbe od kupusa, poklapa se i kuva se na umerenoj vatri oko 2 sata. Ako koristite ekspres lonac - 30 minuta nakon što se digne para.
Kada meso postane krhko, sklonite sa ringle i ostavite jelo bar 20 minuta sa strane da odstoji pre serviranja.