Piletina Korma

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Piletina Korma2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Hoćete li uspeti u izazovu i pripremiti piletinu Korma, mi možemo pomoći sa jelom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 750 g, bez kože
  • bujon - 350 ml, pileći ili od povrća
  • luk - 1 glavica srednje velićine
  • beli luk - 2 čena
  • bademi - 25 g, listići
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • pavlaka - 2 supene kašike
  • suvo grožđe - 2 supene kašike
  • korijander - 1 mala veza
  • kari - 2 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber
  • limun - 1/2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite bujon da provri. Iseckajte luk i beli luk, pržite u ugrejanom ulju 5 minuta ili dok ne omekšaju. Pomešajte kari i brašno u dubojoj posudi.

Isecite pileće meso na kockcie, veličine oko 2.5 cm i uvaljajte u brašno.

Dodajte meso i smesu sa brašnom u tiganj i pržite oko 3 minuta, mešajte. Operite i isecite korijander (oko 1 supena kašika).

Dodajte ih u piletinu zajedno sa vrelim bujonom i suvim grožđem. Ostavite smesu da provri, mešajte s vremena na vreme. Smanjite temperaturu i nakon 10-ak minuta skinite sa vatre. Zapecite bademe u suvom tiganju. Iscedite sok od limuna.

Skinite gotovu piletinu sa vatre, dodajte sok od limuna, bademe, kiselo mleko, pavlaku, so i biber. Ugrejte ponovo, ali nemojte ostaviti da provri. Pospite korijanderom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: