Način pripreme
Stavite bujon da provri. Iseckajte luk i beli luk, pržite u ugrejanom ulju 5 minuta ili dok ne omekšaju. Pomešajte kari i brašno u dubojoj posudi.
Isecite pileće meso na kockcie, veličine oko 2.5 cm i uvaljajte u brašno.
Dodajte meso i smesu sa brašnom u tiganj i pržite oko 3 minuta, mešajte. Operite i isecite korijander (oko 1 supena kašika).
Dodajte ih u piletinu zajedno sa vrelim bujonom i suvim grožđem. Ostavite smesu da provri, mešajte s vremena na vreme. Smanjite temperaturu i nakon 10-ak minuta skinite sa vatre. Zapecite bademe u suvom tiganju. Iscedite sok od limuna.
Skinite gotovu piletinu sa vatre, dodajte sok od limuna, bademe, kiselo mleko, pavlaku, so i biber. Ugrejte ponovo, ali nemojte ostaviti da provri. Pospite korijanderom i servirajte.