Vegetarijanska supa sa bukovačom

21/04/2018
"Ukusna i aromatična, a to što je vegetarijanska je dodatni bonus "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano689
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, glavicu celera i papriku sutno isečemo, stavljamo u šerpu i dinstamo u malo ulja, sa pet-šest supenih kašika vode.

Dodajemo šargarepu, isečenu na krugove i pečurke, sitno iseckane. Kad se izdinstaju, sipamo toplu vodu u šerpu i dodajemo so po ukusu.

Kad supa provri dodajemo oparni pirinač i krompir, isečen na krupnije komade. Pre nego što skinemo sa vatre dodajemo mleveni paradaz i majčinu dušicu.

Kuvani krompir izvadimo i izgnječimo na pire. Vraćamo ponovo u supu da dobije gustinu.

Gotovu supu posipamo biberom i svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar