bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečen karfiol sa pavlakom

Zapečen karfiol sa pavlakom

Zapečen karfiol sa pavlakom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
22/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Samo kod nas zapečeni karfiol sa pavlakom zvuči kao nešto što želiš da pojedeš do poslednjeg zalogaja"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite karfiol na ružice. Kuvajte ga kratko u šerpi sa vodom. Izvadite, ocedite i stavite u pleh.

U tiganju rastopite maslac i ispržite slaninu. Odvojite je u jedan tanjir. U istu mast stavite pavlaku i plavi sir.

Sačekajte da provri i prelijte karfiol. Pospite kačkavaljem i slaninom.

Pecite na 200 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: