Način pripreme
1. Pripremamo meso tako što ga odvojimo od kostiju i osušimo. Ono treba da bude na sobnoj temperaturi, tako da imajte u vidu da treba da ga izvadite iz frižidera bar 30 minuta kuvanja. Isecite luk i šargarepu, nemojte se previše truditi da budu iste veličine, pošto će se ispasirati.
2. Ugrejte polovinu maslinovog ulja na umerenoj vatri i u njemu na kratko zapecite hleb i čenove belog luka - oprane, neoljuštene, malo izgnječene dlanom. Izvaditei ostavite sa strane.
3. Sipajte u isti tiganj preostalo maslinovo ulje - ako je hleb upio mnogo, stavite malo više nego što je navedeno. Pojačajte vatru do maksimuma i kratko pecite svinjske obraze, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i njih, pospite sveže sa mlevenim biberom i uvijte u aluminijumsku foliju.
4. U istoj masti, ali na smanjenoj vatri stavite luk i šargarepu sa malo soli. Kuvajte oko 8 minuta ili dok ne omekšaju, i sipajte paradajz pire, pomešano sa malo vode i kašičicom smeđeg šećera. Kuvajte dok tečnost ne ispari i ostane na masti, nakon toga sipajte polovinu piva, stavite unutra zepečeni hleb i beli luk, i čim hleb omekša, pasirajte dok ne dobijete glatku konsistenciju.
5. Sipajte preostalo pivo, plus bujon, i čim počne da krčka stavite mesto. Kuvajte poklopljeno oko 1 i 10 minuta, na umerenoj vatri i onda stavite krompir, krupnije isečen. Ako tečnost ispari, sipajte vodu, da bude pokriven. Kuvajte još oko 30 minuta na slaboj-umerenoj vatri, dok ne bude potpuno gotovo i meso, i krompir. Posolite još ako je potrebno i skinite sa vatre.
6. Jelo servirajte toplo, posuti svežim peršunom ili perima mladog luka.
Ako se konzumira sledećeg dana, ukusnije je nego istog dana kad je kuvano! Prijatno!