Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa pečurkama, topljenim sirom i pavlakom

Šnicle sa pečurkama, topljenim sirom i pavlakom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Šnicle sa pečurkama, topljenim sirom i pavlakom
Fotografije: Albena Atanasova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ako treba da izaberemo samo jednu vrstu šnicli, koje ćemo jesti do kraja života, to će definitivno biti ove"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 1 kg
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 2 glavice, crni
  • senf
  • topljeni sir - 1 pakovanje (8 trouglića)
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml, tečna
  • pivo - 1/2 krigle
  • so
  • biber - po ukusu
  • ruzmarin
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Dno i zidovi posude za pečenje se namaste uljem.

Na dno se poređa sloj šnicli, namažu se sa malo senfa. Preko njih se stavlja isečen crni luk, isečene pečurke, parčići topljenog sira.

Posipa se začinima i poliva sa nekoliko kašika pavlake.

Tako se poređa nekoloko slojeva dok se ne potroše sastojci. Sipa se pivo. Posuda se pokriva poklpcem ili folijom.

Peče se 60 minuta na 190 stepeni. Folija se sklanja i peče se još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: