Gaspačo od cvekle sa sirom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
04/05/2018
"Veoma efektna i sveža kombinacija za letnje vrućine - gaspačo sa cveklom "
Priprema17 min.
Ukupno17 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 200 g kuvana ili konzervisana
  • paradajz - 600 g dobro sazreo
  • luk - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • krastavac - 80 g
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • balzamiko sirće - 30 ml ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - 550 ml
  • sir - 60 - 70 g, za posipanje
  • krastavac - 4 koluta za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i nasecite svo povrće na komade (ako krastavac ima seme, uklonite ga). Stavite povrće u duboku posudu sa visokim zidovima zajedno sa vodom i malo soli i pasirajte dok ne postane glatka smesa.

2. Dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu, dodajte biber i balzamiko sirće (može i obično vinsko ili jabukovo) i malo soli po ukusu i ponovo uključite blender za kratko vreme da se sve dobro integriše.

3. Probajte i dodajte još sirćeta, soli ili beli luk skladu sa vašim željama i prema ukusu, pa čak i malo vode ako želite da Gaspačo bude ređi.

4. Poslužite u čašama ili činijama, dobro rashlađeno i pospite sirom u finim mrvicama. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja odozgo i ukrasite sa kolutovima krastavca.

Gaspačo je hladna španska supa, a ovo je malo drugačija opcija, koja će vam se dopasti. Idealna je kao predjelo u vrelim letnjim danima, ukusna i osvežavajuća!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar