Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Torta Medovik sa karamel kremom

Torta Medovik sa karamel kremom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Torta Medovik sa karamel kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ispred torti smo svi jednaki i nemojte se nadati da ćete dobiti više od jednog parčeta"

Potrebni sastojci

  • kore
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 150 g
  • med - 3 supene kašike
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • brašno - 400 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • karamel krem
  • puding - 1 komad, vanila, pripremljen sa svežim mlekom prema uputstvu na pakovanju
  • kondenzovano karamel mleko - 1 kutija
  • slatka pavlaka - 200 - 300 ml, umućena
  • prekrivanje torte
  • isečci od kora
  • orasi - 1 šolja, samleveni
  • još
  • čokolada - 1 komad
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite kore. Umutite jaja i šećer i posle polako dodajte mleko, med, sodu i maslac. Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju, oko 30 minuta.

Nakon toga odmah dodajte prosejano brašno i promešajte. Treba da dobijete glatko testo, radite brzo da se ne stvrdne Testo podelite na 5 lopti.

Svaku razvcite na koru debljine od 3 do 5 mm i prečnika oko 28-30 cm, na papir za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 4-5 minuta, pre toga izbušite viljuškom.

Posmatrajte za vreme pečenja, brzo se peku. Kad se ispeku isecite ih uz pomoć velikog tanjira, da budu isti, isečke sameljiite, u njih dodate mlevene orahe, da obložite tortu.

Za krem pomešajte umućenu pavlaku, karamel mleko i skuvan i ohlađen puding, pripremljen prema uputstvu na pakovanju.

Na poslužavnik stavite prvu koru, namažite kremom, stavite drugu koru, krem itd. Sa strane i odozgo takođe namažite kremom.

Obložite orasima pomešanim sa mrvicama kore - svuda. Ukrasite rastopljenom čokoladom sa uljem. Stavite u frižider na bar 8 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: