Taljatele sa zamrznutim morskim plodovima

21/05/2018
"Testenina i morski plodovi - zvuči nam kao nešto ukusno, što se priprema za manje-više pola sata "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 180
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte taljatele prema uputstvu na pakovanju.

Istovremeno počnite sa pripremom sosa. U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan čen belog luka. U njih dodajte belo vino, sok od paradajza i pavlaku. Ako vam se čini da je sos kiseo, dodajte prstohvat šećera da neutralizujete kiselinu.

U sos dodajte so, beli biber i muskantni oraščić. Promešajte i ostavite sos da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne.

U njega dodajte skuvanu testeninu, morske plodove, bosiljak i origano. Kratko promešajte.

Servirajte dok je testenina još topla, pospite parmezanom i strukovima bosiljka ili peršuna /u zavisnosti od ukusa/.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar