Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od celih kruški

Slatko od celih kruški

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Slatko od celih kruški
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kao majstori - vidite kako da napravite jedinstveno ukusno slatko sa celim kruškama"

Potrebni sastojci

  • kruške - 1 kg, vrsta malih i mekanih
  • šećer - 900 g
  • voda - 2 šolje
  • limunska kiselina - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške se operu i očiste. Po kruškama se svuda viljuškom izbuše rupice.

Voda i šećer se stavljaju na ringlu i čim provru stavljaju se kruške. Kuvaju se oko 5-6 minuta. Ostavljaju se tako u sirupu tokom jednog dana.

Nakon toga se kuva oko 20-30 minuta i na kraju se dodaje prstohvat kiseline.

Sipa se u male i suve teglice i okreću se poklopcima na dole, dok se potpuno ne ohlade.

*U zavisnosti od toga koliko kruški imate, na 1 kg kruški stavlja se 900 g šećera, 2 šolje vode i 1 prstohvat limunske kiseline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti