Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudi

Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudi

Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudi
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Poznat i voljen ukus, koji ima sačuvano specijalno mesto na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, zreo
  • ulje - 1/3 šolje
  • šargarepa - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavice
  • mladi luk - 1 struk
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašiica
  • nana - 4 - 5 stuka sveža
  • nana - 2 prstohvata, suva
  • peršun - 3 struka, svež
  • kobasica - 3 parčeta, makedonska
* merne jedinice

Način pripreme

Operani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu.

Dodajte šargarepu, isečenu na polumesec, sitno iseckan luk, zelenu papriku na trakice, 2-3 supene kašike ulja i pasulj. Kuvajte 1 sat sa poklopcem, stavite u hladnu rernu.

U tiganju ugrejte preostalo ulje i propržite kobasicu, isečenu na komade, nemojte ići do kraja. Prebacite kobasicu u posudu.

U istom ulju propržite sitno iseckan mladi luk, dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte zapršku u pasulj. Dodajte sol po ukusu, sveži peršun i nanu, sitno iseckanu.

Kuvajte 20 minuta bez poklopca, dok pasulj ne omekša i izvadite.

Servirajte porciju, pospite sa još nane i komadićem kobasice.

Ukusno jelo! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: