Način pripreme
Operani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu.
Dodajte šargarepu, isečenu na polumesec, sitno iseckan luk, zelenu papriku na trakice, 2-3 supene kašike ulja i pasulj. Kuvajte 1 sat sa poklopcem, stavite u hladnu rernu.
U tiganju ugrejte preostalo ulje i propržite kobasicu, isečenu na komade, nemojte ići do kraja. Prebacite kobasicu u posudu.
U istom ulju propržite sitno iseckan mladi luk, dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte zapršku u pasulj. Dodajte sol po ukusu, sveži peršun i nanu, sitno iseckanu.
Kuvajte 20 minuta bez poklopca, dok pasulj ne omekša i izvadite.
Servirajte porciju, pospite sa još nane i komadićem kobasice.
Ukusno jelo! Prijatno!