Brza prolećna krem supa od zelja sa orasima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
19/06/2018
"Ponegujte svoj stomak brzom prolećnom krem supom od zelja sa orasima "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se opere i očiste se listovi od središnjih žila. Poparimo ga u posoljenoj kipućoj vodi 2 minuta. Izvadimo ga rešetkstom kašikom i nakon što se ohladi isečemo ga na krupno.

U maslinovom ulju sotiramo sitno isečen mladi luk i beli luk. Dodajemo zelje i dinstamo kratko. Ostavljamo ih sa strane.

U predviđenoj količini bujona (vode) kuvaju se oprani, očišćeni i isečeni koreni od prešuna, šargarepe i narendan paradajz.

Dodajemo pirinač i izdinstano zelje i luk. Supa se krčka na slaboj vatri 10-15 minuta. Začinjavamo solju, biberom i isečenom nanom. Stavljamo u blender i pretvorimo u glatki pire.

Orahe zapečemo kratko na teflonskom tiganju.

Krem supu serviramo toplu, posutu orasima, nekoliko kapljica hladno ceđenog maslinovog ulja i garniranu sa ceđenim kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar