Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Brza prolećna krem supa od zelja sa orasima

Brza prolećna krem supa od zelja sa orasima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Brza prolećna krem supa od zelja sa orasima
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
19/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ponegujte svoj stomak brzom prolećnom krem supom od zelja sa orasima"

Potrebni sastojci

  • zelje - 2 vezice
  • paradajz - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 3 struka
  • pirinač - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • orasi - 40 g
  • bujon od povrća - 6 šolja (voda)
  • beli luk - 2 struka, zeleni deo
  • nana - 3 - 4 struka
  • koreni za supu - peršun
  • so - po ukusu
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se opere i očiste se listovi od središnjih žila. Poparimo ga u posoljenoj kipućoj vodi 2 minuta. Izvadimo ga rešetkstom kašikom i nakon što se ohladi isečemo ga na krupno.

U maslinovom ulju sotiramo sitno isečen mladi luk i beli luk. Dodajemo zelje i dinstamo kratko. Ostavljamo ih sa strane.

U predviđenoj količini bujona (vode) kuvaju se oprani, očišćeni i isečeni koreni od prešuna, šargarepe i narendan paradajz.

Dodajemo pirinač i izdinstano zelje i luk. Supa se krčka na slaboj vatri 10-15 minuta. Začinjavamo solju, biberom i isečenom nanom. Stavljamo u blender i pretvorimo u glatki pire.

Orahe zapečemo kratko na teflonskom tiganju.

Krem supu serviramo toplu, posutu orasima, nekoliko kapljica hladno ceđenog maslinovog ulja i garniranu sa ceđenim kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: