Način pripreme
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto.
Pospite solju, suvom mirođijom, još maslinovog ulja i malo vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni na oko 25 minuta ili dok povrće ne omekša dobro.
Nakon što se to dogodi u centar posude sipajte pirinač, prethodno opran od skroba i začinite ga biberom i solju.
Nalijte vodu 3 puta više od obima pirinča ili onoliko koliko traži vrsta koju koristite.
Pecite dok se ne upije sva voda i jelo ne ostane na masnoći, nakon toga stavite odozgo riblje filete kožom na dole (ako vaši imaju kožu).
Pospite sa još maslinovog ulja, solju, sokom od limuna i namrvljenim orasima i gurnite u rernu na još 10 minuta.
Vreme pečenja zavisi i od debljine fileta, zato ako su vaši tanki ili bez kože smanjite malo vreme u rerni.
Gotovo jelo servirajte toplo.
Prijatno!