Riba na briselski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
28/06/2018
"Univerzalni recept za ukusnu pohovanu ribu, da je servirate sa garnirungom po izboru "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 4 komada (koja vam se sviđa)
  • sveže mleko - 2 kašike
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • dvopek - istucan (prezle)
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 1 šolja
  • sirće - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro ribu i sklonimo im glave i repove.

Potopimo ih u mleko, a nakon toga u prethodno pomešano brašno i istucan dvopek/prezle.

Ispržimo ih u zagrejanom ulju, izvadimo ih i poređamo u posudu za pečenje.

U istoj masnoći zapržimo sitno isečen luk i istucan beli luk. Dodajemo vino i sirće i ostavljamo sos da vri nekoliko minuta.

Nakon toga ga sipamo preko ribe.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar