Punjene crvene paprike sa pirinčem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
29/06/2018
"Toliko sočne, toliko ukusne, da će vas i svekrva pohvaliti "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano668
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada /sveže ili zamrznute/
  • luk - 1 glavica, zreo
  • svež luk - 5 - 6 strukova
  • šargarepa - 2 komada
  • parajdaz pire - 4 - 5 kašike
  • pirinač - 300 g
  • so
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte šargarepu i luk sitno iseckajte. U tiganj sa uljem ih isipajte i prodinstajte, a zatim dodajte alevu papriku, vodu, so i pirinač.

Mešajte drvenom kašikom, dok pirinač ne nabubri i dok se voda ne smanji, dodajte paradajz pire i začine - biber, čubar i peršun.

Paprike napunite dobijenim nadevom i ređajte u tavu. Sipajte vodu, koliko da pokrije paprike, dodajte prstohvat soli i stavite da se peku 30-40 minuta.

Servirajte ih dok su tople i po želji, servirajte sa kiselim mlekom.

Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar