Svinjski stek u rerni

ZoriZori
Guru
7272345k206
Svinjski stek u rerni
Fotografije: Zori
2 / 7
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Danas smo na steku, svinjskom steku i u goste primamo samo prijatelje koji nose hladno pivo"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg
  • med - 2 supene kašike
  • pivo - 1/2 šolje
  • maslac - 20 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite svinjske šnicle hladnom vodom, nakon toga ih pospite solju i biberom sa obe strane. Nije potrebno da lupate šnicle.

Ugrejte med i maslac u maloj posudui, neprestano mešajte, nakon toga lepo namažite šnicle smesom.

Poređajte šnicle u pleh i prelijte ih pivom i sa pola šolje vode. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta.

Nakon toga skinite foliju sa pleha i vratite u rernu dok ne dobije lepu zlatnobraon boju.

Šnicle servirajte tople u društvu odgovarajuće salate i dobro ohlađene krigle piva ili flaše vina.

Svinjski stek u rerni je gotov

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: