Bonapeti.rs»Saveti»Treba li ljuštiti koru sa patlidžana?

Treba li ljuštiti koru sa patlidžana?

MariaMaria
Početnik
121
Treba li ljuštiti koru sa patlidžana?

Ako kuvate jelo od patlidžana kod kuće, možda se pitate da li bi trebalo da oljuštite patlidžan pre kuvanja.

Ukratko, odgovor je da ne morate da ljuštite patlidžan, kada imate sveže povrće.

Obavezno izaberite najukusniji i svež patlidžan za svoje jelo.

Sveži i mali patlidžani imaju tanku i nežnu koru koja daje odličnu teksturu povrću kada se kuva.

Međutim, ako je patlidžan izuzetno velik, možda je stariji. U tim slučajevima povrće je čvršće i tvrđe i razumno je ukloniti mu spoljašnju koru.

Možda ćete morati i da oljuštite patlidžan kada imate problema sa želucem ili žuči.

Međutim, ako nemate preporuku lekara, možete da pripremite pohovani patlidžan ili musaku sa patlidžanom, bez ljuštenja kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji