Bonapeti.rs»Saveti»Šta je razlog za stvaranje niti u uskršnjem kolaču?

Šta je razlog za stvaranje niti u uskršnjem kolaču?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165

Svakog Uskrsa svaka domaćica je počastvovana što može da uđe u praznični duh ovog dana sa bar jednim uskršnjim kolačem – jednim od onih slatkih i vazdušastih, tek pečenih domaćih uskršnjih kolača.

Željeni rezultat je da se na kraju ispeče uspešan uskršnji kolač, koji treba da bude desertna zvezda za uskršnjom trpezom.

Dok se većina dece ujutru budi uz pomisao na korpe pune bombona i čokoladnih zečića, nas mami aroma svežeg uskršnjeg kolača koja se širi po celoj kući i poziva nas za kuhinjski sto na praznik!

Priprema uskršnjeg kolača podrazumeva produženo dizanje testa, što mu daje klasičnu i neodoljivo meku i ukusnu teksturu.

Unutar testa se dodaju jaja, koja po hrišćanskoj tradiciji simbolizuju vaskrsenje, šećer, toplo mleko (proizvodi na sobnoj temperaturi) i drugo.

Specifični konci od testa u uskršnjem kolaču koje svaka domaćica nastoji da postigne nisu ništa drugo do dobro razvučeni i zapečeni slojevi glutenske mreže pomešane sa maslacem i šećerom.

Pazite da testo ne ostavite predugo da narasta, jer postoji opasnost da preraste, a tada će se pletivo pokidati i niti će nestati.

Koristite belo brašno sa visokim sadržajem proteina, koje će tokom dužeg mešenja formirati gluten, a testo će biti glatko, elastično i sa nitima.

Slatki uskršnji kolač se obično pravi u u obliku pletenice, takođe u skladu sa tradicijom.

Nezaboravni recept za uskršnji kolač uključuje mnoge varijacije u zavisnosti od mogućih ukusa, kao što su suvo grožđe, ratluk, bademi, esencije ukusa i drugo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni