Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema želatin

Kako se priprema želatin

MarianeMariane
Džedaj
15622
Kako se priprema želatin

Želatin je jedan od najčešće korišćenih proizvoda u kulinarstvu. Bez njega su mnogi od naših najdražih slatkiša, kremova, pa čak i mesnih jela nezamislivi. Ovaj nezamenjivi pomagač svim kuvarima dostupan je u obliku finih granula, traka ili praha.

U praksi je želatin jednostavan protein koji je rezultat hidrolize kolagena iz životinjskih kostiju i hrskavice koji su prokuvani u vodi.

Rukovanje je lako, a rezultat je zagarantovan ako pratite nekoliko jednostavnih pravila koja su obično napisana na ambalaži.

Želatin se rastvara u hladnoj vodi, a zatim se zagreva na pari i njegova temperatura ne bi trebalo da pređe 60 stepeni. Na nižoj temperaturi od 42 stepena se ne rastvara potpuno, a na višoj od 60 stepeni gubi svoja svojstva.

Zatim se dodaje u tečnost, sirup ili sok koji želite da želirate. Gustina želea zavisi od količine upotrebljenog želatina.

Ovde se posebno cene torte sa želatinom, kao i svi deserti sa želatinom, a svaki dan bismo jeli čizkejk sa želatinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni